Călătoriile și cărțile: iată două dintre frumusețile vieții, acele mici plăceri care îmblânzesc tristețea și transformă orice clipă într-una de sărbătoare și de răsfăț. Dacă ne-am putea petrece eternitatea descoperind zilnic un loc nou și desfătându-ne în același timp cu o operă literară, am fi cu siguranță în culmea fericirii. Azi unim cele două pasiuni și vom discuta despre ghidurile turistice dedicate celui mai pitoresc dintre anotimpuri: este vorba despre superba toamnă. Dacă nu ți-ai planificat încă unde să te plimbi în sezonul frunzelor căzătoare, noi îți recomandăm azi 4 ghiduri turistice către destinațiile toamnei. Desfată-te cu locurile în care frumusețea anotimpului e cea mai pregnantă!

Unde călătorim în această toamnă? 4 ghiduri turistice către cele mai atractive destinațiiGermania devine un crâmpei de rai toamna, atunci când nuanțele de auriu, arămiu, verde, maro, ruginiu se împletesc într-o armonie cromatică care îți va umple sufletul de fericire. Berlinul se numără printre cele mai cosmopolite orașe, iar muzeele și expozițiile sale de artă vor rima perfect cu poezia acestui anotimp. Dar nu este singura atracție turistică specifică sezonului. Bavaria arată de poveste în acest anotimp: castelele și bisericile sale sunt pur și simplu fascinante sub cerul de toamnă, alintate de vântul blând, profilându-se pe fundalul auriu al razelor calde. De ce ai nevoie pentru o expediție de toamnă pur și simplu perfectă? De un set de hărți care să îți destăinuie toate tainele acestor ținuturi fermecătoare! Bonus: Germany e un ghid pe care sunt marcate și principalele atracții turistice, pentru ca tu să nu rămâi niciodată în pană de inspirație și să nu te rătăcești de ceea ce e mai important: frumusețile toamnei. Bate regiunile la pas, închiriază o mașină ca să te bucuri de splendoarea locului și nu îți uita acasă aparatul de fotografiat!

Unde călătorim în această toamnă? 4 ghiduri turistice către cele mai atractive destinații

Statele Unite ale Americii reprezintă o destinație grandioasă, unde ai parte de orice: de la plaje selecte la orașe cosmopolite, la minuni ale naturii și peisaje care îți taie respirația. Te sfătuim să uiți de orice rezerve și clișee și să descoperi acest gigant al lumii. California reprezintă o destinație perfectă pentru toamnă: temperaturile pierd fierbințeala verii, dar continuă să rămână plăcute, iar asfințiturile sunt pur și simplu spectaculoase. Carolina de Sud constituie un alt loc pitoresc, o adevărată bijuterie ce ți se va desfășura și mai îmbietoare sub ochii în coloritul toamnei. Din nou, vremea e perfectă, cromatica frunzelor căzătoare e un răsfăț pentru suflet, oamenii sunt mai primitori decât în marile orașe, iar magia palpită pretutindeni. Bogăția culturală și arhitecturală reprezintă un alt motiv pentru care să vizitezi această regiune în inima toamnei! Nu rata tururile locale și nici farmecul orașelor mici, unde pacea nu mai e doar un vis. De asemenea, ține cont de faptul că aici vei găsi câteva dintre cele mai apetisante preparate din fructe de mare, o desfătare pentru papilele tale gustative. Din nou, nu omite să îți iei la tine un set de hărți care să te ajute să nu te pierzi în acest paradis terestru: știm că nu ai mai vrea să te întorci înapoi, dar suntem siguri că nici nu îți dorești să devii un imigrant în epoca lui Trump.

Unde călătorim în această toamnă? 4 ghiduri turistice către cele mai atractive destinațiiAi văzut Coco, desenul animat premiat cu Oscar în acest an? Dacă da, atunci cu siguranță te-ai îndrăgostit de fascinantul colorit al Mexicului! Dacă nu, ce mai aștepți ca să îl descoperi, mai ales atunci când se împletește cu splendoarea toamnei? San Miguel de Allende trebuie să se numere printre destinațiile tale de top ale anotimpului plin de magie: natura e de vis, iar temperaturile sunt unele de care la noi te bucuri în zilele răcoroase de vară și în cele calde de primăvară. Tradițiile se numără printre motivele pentru care Mexicul e de neratat toamna: acum, mexicanii celebrează Día de los Muertos (Ziua morților), cea mai importantă sărbătoare locală, în cadrul căreia se costumează în acele ținute fascinante pe care ai avut ocazia să le admiri dacă te-ai desfătat cu desenul animat despre care ți-am povestit în rândurile de mai sus. Nu rata obiceiurile locale și fă o vizită artizanilor, care te vor uimi cu priceperea și talentul lor. National Geographic Traveler Mexico este ghidul turistic către această destinație a toamnei pe care nu îl poți rata: îți deapănă istoria, cultura și tradițiile vibrante ale acestei țări colorate, atât de șarmante.

Unde călătorim în această toamnă? 4 ghiduri turistice către cele mai atractive destinații

Machu Picchu și Cuzco sunt destinații pline de frumusețe și de spiritualitate care ar trebui să fie bifate cel puțin o dată în viață, dar nu le rata sub nicio formă toamna. Vegetația e chiar mai strălucitoare și mai plină de viață, peisajele par să dobândească semnificații noi, iar încărcătura spirituală extraordinară a acestor locuri pur și simplu vibrează. În plus, toamna prețurile scad, aceste regiuni nefiind destinații specifice anotimpului. Servește-te în aceste expediții fabuloase de Frommer’s Easyguide to Lima, Cuzco and Machu Picchu de Nicholas Gill, ghidul care îți va spune tot ce trebuie să știi: de la cele mai bune restaurante și hoteluri, la ce să vizitezi și ce poți trece cu vederea. Autorul nu e un simplu trecător, el a petrecut mai mult de 10 ani contemplând minunile din Peru, așa că vei primi de la el sugestii perfecte indiferent de buget și de năzuințe. De asemenea, descoperi și trucuri de economisire, de care, să fim sinceri, avem nevoie oricând, chiar și atunci când privirea ne este atrasă de un tablou aproape fantastic și nimic nu se mai gândește la bani.

Ce părere ai despre aceste ghiduri turistice către destinațiile toamnei? Cu ce ai completa lista noastră de obiective turistice superbe în această perioadă a anului! De abia așteptăm să aflăm unde vei călători și ce vei citi!

Photo by Liam Simpson on Unsplash