Fără să simţim vreodată oboseală sau plictis, pregătirile pentru vacanţă ne entuziasmează pe toţi. Și, chiar dacă nu am ajuns încă fizic acolo, suntem deja cu mintea la destinaţia de vis aleasă pentru vacanţă şi trăim cu anticipaţie bucuria de a descoperi locuri şi civilizaţii noi. Dar dacă nu ne putem hotărî unde plecăm în vacanţă? În acest caz, ghidurile de călătorie ne pot oferi un ajutor însemnat. Parcurgând paginile acestor cărţi avem ocazia de a afla lucruri mai puţin ştiute, utile, de a descoperi locuri interesante şi mai ales de a ne transforma în călători informaţi. De altfel, cei care pornesc la drum după ce au aflat toate detaliile despre atracţiile turistice, istoria şi specificul zonei pe care doresc să o viziteze, au o perspectivă mult mai amplă asupra locului ales pentru relaxare.

Şi totuşi, unde plecăm în vacanţă? Iată 5 cărți de călătorie utile, care vă pot pot oferi sugestii şi multe informaţii atractive despre destinaţii dintre cele mai variate.

  1. cele-mai-frumoase-oraseUn ghid care îi va seduce deopotrivă pe cei care se pregătesc de drum, dar şi pe aceia care fac o călătorie imaginară în jurul lumii, din fotoliul de lectură, este volumul „Cele mai frumoase oraşe. 220 de destinaţii de neuitat”. Realizat de specialiştii în turism de la Naţional Geographic, acest ghid bogat ilustrat oferă cititorului posibilitatea de a descoperi zone uimitoare ale planetei şi de a se îmbogăţi cu informaţii dintre cele mai variate. Realizatorii ghidului şi-au propus ca fiecare cititor să simtă pulsul oraşelor prezentate, să afle care sunt locurile care nu trebuie ratate, dar să realizeze totodată şi o incursiune în istoria şi pitorescul fiecărei zone în parte. Un ghid util atât pentru cei care doresc să-şi aleagă o destinaţie de vacanţă, cât şi pentru cei pasionaţi să descopere oraşele lumii.

  2. travel-guide-new-yorkOdată ajuns într-o metropolă cum este New York-ul, te poţi simţi copleşit de bogăţia ofertei pentru vizitatori. Pentru cei care vor să se asigure că nu au ratat nicio atracţie a oraşului, de mare ajutor este ghidul „DK Eyewitness Travel Guide: New York City”. Muzeele, arhitectura specială a oraşului, zonele interesante şi cele mai bune restaurante şi hoteluri pot fi descoperite cu ajutorul acestui volum, alături de sugestii despre locurile unde se pot face cumpărături sau zonele cu atracţii pentru copii.

  3. travel-guide-thailandÎn perioada rece a anului, o excursie în Thailanda este visul multor oameni. Însă cei care vor pleca la drum însoţiţi de „DK Eyewitness Travel Guide: Thailand” vor avea şansa de a se descurca mai bine în hăţişul străduţelor şi pieţelor din această ţară. Ghidul oferă informaţii despre cele mai frumoase plaje şi zone de coastă ale ţării, festivaluri, atracţii turistice, dar şi detalii referitoare la cele mai bune hoteluri, restaurante şi variante de transport – totul adaptat oricărui tip de buget.

  4. cetati-castele-fortificatiiMai puţin un ghid propriu-zis de călătorie, cât un volum foarte documentat, care îşi propune să informeze cititorii despre arhitectura de apărare de pe teritoriul ţării noastre, cartea semnată de Radu Oltean „Cetăţi, castele şi alte fortificaţii din România” poate oferi sugestii de destinaţii celor interesaţi să descopere patrimoniul istoric al ţării. Prin prezentarea fortificaţiilor şi a cetăţilor de pe teritoriul României şi al Republicii Moldova, cititorul poate realiza o incursiune în istoria străveche, din neolitic şi până la sfârşitul Evului Mediu , ceea ce îi va conferi o viziune mai amplă şi documentată în cazul în care va decide să viziteze toate aceste locuri.

  5. vacante-romantice-de-visPentru toţi îndrăgostiţii dornici să-şi surprindă perechea cu o vacanţă pe care să nu o poată uită uşor, cartea Jasminei Trifoni „Vacanţe romantice de vis” este un instrument cât se poate de util. Cei romantici, dar şi cei dornici de aventură, pot descoperi în acest volum atât sugestii de destinaţii, cât şi cele mai utile informaţii despre locul ales pentru a petrece o vacanţă în doi. De la clasicele oraşe ale îndrăgostiţilor, precum Verona sau Agra, până la plajele din Bora Bora sau peisajele îngheţate ale Laponiei, oferta prezentată de Jasmina Trifoni poate satisface preferinţele celor mai variate tipuri de personalităţi.

Voi ce destinaţie v-aţi alege pentru vacanţă?