Nici nu s-a încheiat bine ultimul sezon din serialul considerat a fi „cel mai cel” din istorie, „Urzeala tronurilor”, că marii jucători din industria show-urilor TV deja îi caută înlocuitor. Și cine ar putea lua locul serialului fantasy dacă nu opera fantastică numărul 1 a tuturor timpurilor? Află mai jos toate detaliile despre serialul „Stăpânul inelelor” și descoperă tot ce știm despre ecranizare.

Încă de la finalul lui 2017, s-a vehiculat că Christopher Tolkien, moștenitorul patrimoniului celebrului scriitor, urma să vândă drepturile de ecranizare ale iubitei serii de cărți, și că cele mai mari case de producție se băteau deja pe ele. În cele din urmă, după un duel spectaculos în care a curs cu oferte incredibile, Amazon cumpăra cu o sumă imensă drepturile de ecranizare, vehiculându-se că plătea nu mai puțin de 250 de milioane de dolari doar pentru a avea șansa de a realiza serialul.

De atunci, veștile bune au curs la adresa fanilor „Stăpânul inelelor”. Amazon a anunțat mai întâi că alocă un buget de 1 miliard de dolari pentru filmarea primului sezon, iar dacă ți se pare incredibil, ai toate motivele. Până acum, cel mai scump serial din istorie era „The Crown”, capodopera Netflix ce se lăuda cu 100 de milioane „modeste” per sezon.

Ce am mai aflat între timp? Că la cârma serialului „Stăpânul inelelor” se află nume mari precum scenariștii JD Payne și Patrick McKay, duoul ce a mai lucrat la Star Trek Beyond și care a fost recomandat producătorilor Amazon Studios de către nimeni altul decât J.J.Abrams. Echipa a fost completată în cursul lunii trecute de Bryan Cogman, scenarist și producător co-executiv al „Game of Thrones”, iar situația pare roz pentru serialul destinat să nască obsesii.

În ceea ce privește data de lansare, informațiile sunt mult mai vagi. Contractul expiră în cazul în care Amazon nu începe filmările până în 2020, ceea ce ar putea garanta o eventuală dată de lansare în 2021. Unii experți optimiști consideră însă că am putea viziona primul episod din serialul „Stăpânul inelelor” chiar la finalul anului viitor, în acord cu datele de lansare pe care Amazon Prime le-a favorizat până acum și cu tradiția filmelor lui Peter Jackson, ce aveau premiera în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cel mai discutat subiect rămâne însă: despre ce va fi vorba în serial? După ce zvonurile inițiale păreau să încline spre aventuri inspirate de tinerețea lui Aragorn și ne tentau chiar cu ideea că Ian McKellen își va relua rolul ca Gandalf, Amazon a infirmat ulterior povestea.

În urma unor update-uri făcute în social media, noile păreri indică spre o perioadă poate mult mai fascinantă din istoria Pământului de Mijloc: Al Doilea Ev, și mai precis făurirea Inelelor Puterii. Opinia a fost cimentată de faptul că Amazon a lansat pe Twitter o hartă a Middle Earth din care lipsea Mordor (creat cândva spre a doua jumătate Al Celui de-al Doilea Ev), dar în care apărea Numenor. Nu ne mai rămâne decât să sperăm că cele cinci sezoane pentru care s-a bătut palma vor integra și ascensiunea la putere a lui Sauron, decăderea oamenilor din Numenor, nașterea Mordorului și primele războaie ale Inelului, când răul a fost învins de alianța dintre elfi și oameni. Îți mărturisim însă că deja tremurăm de nerăbdare.

Ți-am povestit deja tot ce știm până acum despre serialul „Stăpânul inelelor” și abia așteptăm să aflăm dacă ești la fel de entuziast precum noi? Ce părere ai despre faptul că opera lui Tolkien (sau cel puțin fragmente din ea) vor fi ecranizate în cel mai scump serial de până acum? Ai de gând să vizionezi show-ul TV lansat de Amazon Prime?

Până la lansare, hrănește-ți anticipația cu seria epică „Stăpânul inelelor”, cu pățaniile lui Bilbo Baggins din „Hobbitul” sau cu mitologia fascinantă din Silmarillion!